Rádió Csobán
"Természetesen Csobánkán"

 

26/320-146

radio@radiocsoban.hu

2014 Csobánka, Holdfény utca 6.

  

 

 

Honlap Fel Rádió Csobán műsor Testület és Hivatal Rádió Csobán története Technika Munkatársak Rendezvények Archívum Hangtár Sport Képek Csobánkáról
 
Időjárás Csobánkán és környékén

 

 

Csütörtökön! KUKA

 

 

Sertést tartók

figyelmébe

 

 

Csobánka Önkormányzata vagy az Önkormányzat Csobánkája

Ugyanis úgy néz ki, hogy választott képviselőink nagy része, élükön a polgármesterrel sajátosan értelmezik a közszolgálatot.

Polgármesterünk miután a szerb tánccsoportot elűzte a faluból, most a német nemzetiségen köszörüli nyelvét. Az októberi ülésen a figyelmeztetés ellenére is ünnepli a kitelepítést:

Azóta sem látni javítást az írásban.
A 2016 februári ülésen pedig éles szóváltásban megkérdőjelezte a helyi Német Nemzetiségi Önkormányzat munkáját. 

A februári testületi ülés, nyilvános részének hangfelvétele innen letölthető:

Hogyan jutottunk idáig?

Már úgy kezdődött a 2010-es választás is, mint kiderült megtévesztették a választókat.

A valasztas.hu oldalon a mai napig is elérhető információ, hogy a jelöltek közül a később megválasztott polgármester egyszerű társadalmi megbízatásként vállalja a feladatot. Ehhez képest az alakuló ülésen az első napirendi pontok között pont az ő fizetéséről volt szó. Pedig azzal kérkedett, hogy őt eltartják, így nincs is szüksége fizetésre. Emlékezhetnek Csobánkaiak arra, amikor egy másik polgármesterré választott azzal nyert, hogy kihirdette: nem kér tiszteletdíjat.

Ehhez képest 2015-ben egyedül én mondtam le a tiszteletdíjról, hogy több maradjon a község pénztárában.

A 2014 novemberi testületi ülésen  szembesítettem a polgármestert egy képviselővel, ahol kiderült, hogy őróla sem mondott igazat, valójában engem szeretett volna szembeállítani vele azzal, hogy kitalált történetet mesélt róla.

Ennek a pikantériája, hogy a 2014. novemberi testületi ülés jegyzőkönyvéből éppen ezek a részek hiányoznak, illetve egy kitalált mondatot írtak a jegyzőkönyvbe, hogy azt én mondtam. Azóta csak tanúk előtt és leginkább csak a testületi üléseken állok vele szóba. Ha mást mond, az nem igaz.

A 2015 januári testületi ülésen más képviselő társammal együtt kértük, hogy javítsák ki az érintett részt és az legyen olvasható a jegyzőkönyvben a csobanka.hu oldalon. Ezt a jegyző akkor is és azóta is elutasította. Tehát a hamis jegyzőkönyv található még 2016-ban is az önkormányzat honlapján.

Mikor a jegyzőkönyv hitelesítők felelősségét vetettem fel a testületben, az érintett képviselők kioktattak, hogy dehogy fogják átolvasni, ők csak aláírják. Ennyit a "hitelesített" jegyzőkönyvről Csobánkán. A valódi szöveg és a hangfelvétel itt található.

A 2015-ös évben is született hamis jegyzőkönyv, mégpedig a Környezetvédelmi Falugyűlésről.
A záró mondatban szerepel, hogy:
"Winkler Sándor Józsefné polgármester a falugyűlést 19.15 órakor bezárja."
Alatta a polgármester és jegyző aláírása és Csobánka pecsétje.

Itt az a hamisság, hogy a polgármester a falugyűlésen 20 perce már nem is volt ott. Mikor többen figyelmeztettük erre a jegyzőt, válasza az volt, hogy "nem is kellett volna erről jegyzőkönyvet írni". Akár el is fogadhatjuk ezt, de akkor miért kell a hamis állítást Csobánka bélyegzőjével ellátni?

Hány olyan jegyzőkönyv és okirat lehet még a hivatalunkban, ahol nem a valóságnak megfelelő állítások szerepelnek?

A testületi ülések napirend előtti felszólalásokra is helyt adnak, amikor nem a napirendhez tartozó témában lehet hozzászólni. Úgy gondolná az ember, hogy ilyenkor is Csobánka közügye a köz szolgálata lebeg a képviselők szeme előtt. Mit tartanak fontosnak a képviselők?

Az egyik már többször kérte, hogy a külterületen mintaszerűen gazdálkodó bérlő ugyan ne szántsa be azt a kitaposott járást ahol ő a kutyáját sétáltatná. Még jó, hogy nem az én telkemen akar átjárni.

Itt egy másik fontos dolog.A polgármester azzal is érvelt, amikor Csobánka legsikeresebb tánccsoportját kiutálta a Közösségi Házból, hogy azok isznak. Valóban előfordult, hogy egy táncházi nyári estén a magukkal hozott üdítőből, sörből ittak. A táncosokat addig zaklatta, hogy kénytelenek voltak megválni a falutól. Jaa, hogy most meg nincs elég program, amiért érdemes volna látogatni? Nem az volt a polgármester célja.

Most talán a fiatal képviselő kérésére lehet majd iszogatós póker esteket szervezni.

Sokan kérdezték, hogy miért nem én voltam a Fő téren Mikulás szerepben.
Igazából ezt már akkor előre eldöntötték, amikor nemtetszésemet fejeztem ki, hogy alpolgármesterünk szerepet keresve magának elkezdte szervezni a Mikulás szobát.

November 6-án írtam:

"Tisztelt Képviselő Társaim!
 
Szeretnélek tájékoztatni benneteket, hogy helyi lakosok között elég nagy ellenérzést váltott ki a Mikulás szoba kialakításának híre. Hangsúlyozzák, hogy például inkább a patakmeder tisztíttatásával foglalkoznának a képviselők. Most képviselőként a lakosok véleményével értek egyet."

Ezek után úgy döntöttek, hogy akkor nem is kérnek fel erre a szerepre, de azt hazudozták  hogy "nem vállalta" aztán később, hogy "későn szóltunk nem ér rá".

Folytatás következik ...

Még jellemző, hogy amikor néhány képviselő nem vállalja a véleményét, akkor zárt ülést rendelnek el. Ilyen alkalom volt az is, amikor a háziorvosnak nem szavaztak meg 10 éves szerződés hosszabbítást, de úgy döntöttek, hogy fontos lenne gátőrházat vásárolni.

A legfontosabbat utoljára hagytam. A falusi pletykát. Polgármesterünk megköszönte, hogy nem voltak mocskolódó kampány megnyilvánulások a 2014-es választások során. Valóban, az ellenfelei nem használtak ilyen módszert.

Mindenesetre az aljas pletykahíresztelésekből eljutott néhány hozzám is, hogy én egy alkoholista cigánygyűlölő vagyok, aki ha hatalomra kerül kirúg mindenkit a hivatalból és elsőnek a pénzüggyel kezdi. Ezt mindenhol az érzékenységüknek megfelelően terjesztve.

Mivel látom, hogy néhány embert ilyen híresztelésekkel befolyásolni lehet, fontosnak tartom megjegyezni, hogy:

Nem jelentettem fel senkit.
Rólad sem mondtam rosszat.
Nem tettem semmi olyat, ami megbotránkozást kelthet.
Nincs árverezés, lefoglalás vagy bármilyen hatósági eljárás ellenem.
A hagyományos családi életet élem törvény szerinti feleségemmel.
Nincs, nem is volt  szánakozásra való betegségem. Magas vérnyomás a sok hülye pletyka miatt igen :-)

Az olyan szóbeszédek miatt kell leírnom ezt, amik ma is terjednek Csobánkán. Például, hogy egy már nem képviselőnek azért kellett menekülnie a falujából, mert megerőszakolt valakit, egy másikat a bevásárló áruházból kivezettek, mert ennivalót lopott, a harmadik valakit meg kivilágított üzletben "kényeztettek" és a már nem képviselőt a saját családja is utálja, ráadásul gyógyíthatatlan rákos beteg, egy negyedik meg a saját neméhez vonzódik. Még mielőtt aki találva érzi magát a pletykaterjesztések miatt és sajtó helyreigazítást kérne, jelzem, hogy bizonyítékkal is rendelkezem, hogy munkaidőben munkahelyen ilyen viselkedéssel tartja fel a munkát.

Ugyan, ki lehet az? Melyik munkahely? Mert egy magán vállalkozás vagy egy heti piac területe és a kofák hangoskodása más, mint egy községi önkormányzat intézménye, ahol a polgármester ilyen viselkedése méltatlan.
Csobánka sok oldala

ÖnKormányoz?

Csobánka Község Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat
Pest Megyei
 Katasztrófavédelmi IgazgatóságMyto pod Dumbierom