Rádió Csobán
"Természetesen Csobánkán"

 

26/320-146

radio@radiocsoban.hu

2014 Csobánka, Holdfény utca 6.

 

 

 

Honlap Rádió Csobán műsor Csobánkai Időjárás Testület és Hivatal Rádió Csobán története Technika Munkatársak Rendezvények Archívum Hangtár Sport Képek Csobánkáról
 
Időjárás Csobánkán és környékén

 

 

Csütörtökön! KUKA

 

 

Sertést tartók

figyelmébe

 

 

A Rádió Csobán nem nyereségérdekelt (non-profit) kisközösségi rádió, a Csobánkán élő kisgyermekes és gyermeket nevelő családok közéleti fóruma volt.

A rádió alapításával és fenntartásával kapcsolatos költségeket 2007-ben egyedül Gordon Lajos biztosította. A további évek fenntartási költségeihez az ORTT majd NMHH járult hozzá.

Az üzemeltetés költségeit 2009-2010-ben 85 %-ban az ORTT-től pályázati úton elnyert támogatás, a fennmaradó részt Csobánka község Önkormányzata (200 eFt 2008-ban, 200 eFt 2010 első félévében és 200eFt 2010 második félévében), valamint  a fenntartó Gordon Lajos fedezte.

Önkéntesek bevonásával 2013 januárig az FM93,5 MHz-en napi 8 órában sugározta műsorát a Rádió Csobán. Az egyre növekvő adminisztrációs és egyéb előírt feladatok teljesítésére emberi és anyagi erőforrások hiányában már nem volt lehetőség, így a rendszeres műsor és tartalomsugárzás megszűnt.

 

  

 

A Zöld keresztes embléma eredete. A jelkép választás közben sok szempontot vettem figyelembe.

A zöld mellett az öt szín jelenti a Csobánkán élő nemzetiségeket. A nemzetiségek zászlószínei is mind szerepelnek köztük. Az üres mezőt pedig, közösen kell az éter útján tartalommal megtöltenünk.

 

 

 Zöldkeresztes Egészségvédelmi Szolgálat (1927.)

 A szolgálat a Rockefeller Alapítványhoz és Johan Béla nevéhez fűződik, aki kidolgozta a falusi egészségvédelmi munka koncepcióját és gyakorlati megvalósítását. Utalva a nemzetközi környezetvédő zöld mozgalmakra, „Zöldkereszt” Egészségvédelmi Szolgálatnak nevezte el. A szolgálat védőnői 1930-tól olyan képzésben részesültek, mely kettős képesítést adott: ápolónői és védőnői oklevelet. Ennek az volt a célja, hogy az otthoni gondozás során az ápolással kapcsolatos problémák megoldására is felkészítse a védőnőket. Itt egyértelműen és összefüggésében fogalmazták meg e két hivatás különbözőségét és kapcsolódását:
 

 „Az ápolónő és az egészségügyi védőnő hivatásban igen sok a rokon vonás, csupán a feladatuk és a működési területük különbözik egymástól... Az ápolónő a gyógyító munkában vesz részt, a védőnő ezzel szemben a bajmegelőzés szolgálatába szegődött”

 
Csobánka sok oldala

ÖnKormányoz?

Csobánka Község Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat
Pest Megyei
 Katasztrófavédelmi IgazgatóságMyto pod Dumbierom