Rádió Csobán
"Természetesen Csobánkán"

 

26/320-146

radio@radiocsoban.hu

2014 Csobánka, Holdfény utca 6.

 

     

 

Honlap Fel Rádió Csobán műsor Testület és Hivatal Rádió Csobán története Technika Munkatársak Rendezvények Archívum Hangtár Sport Képek Csobánkáról
 
 
 
Időjárás Csobánkán és környékén

 

 

Csütörtökön! KUKA

 

 

Sertést tartók

figyelmébe

 

 

Búvártörténeti kiállítás nyílt a csobánkai
Baross Péter Közösségi Házban 
Csobánka, Béke út 4 tel:  +36 (26)  520 114 ) 2014. április 12-én.

 

A kiállítást Farkas Bertalan ny. dtbk. űrhajós nyitotta meg, aki a megnyitó beszédében búvártapasztalatairól is megemlékezett. A kiállítás átfogóan, búvárkészülékeken, felszerelési tárgyakon és tablókon keresztül bemutatja a magyar könnyűbúvárok által használt búvárfelszereléseket az 1950-es évektől napjainkig, külön kitérve az 1960-as évek hazai fejlesztésű légző-automatáira és ezek megalkotóira.

 

A kiállított tárgyak mellett illusztrált tablókon tanulmányozható a búvárkodás egyetemes történeti áttekintése, valamint egyes szakbúvár irányok tevékenysége. Az anyag jól kapcsolódik a környezetismereti tantárgyakhoz, bemutatva a világ megismerésének egyik nagyon jelentős módját.

Az alagsori vetítőben folyamatosan a búvárkodásról szóló filmeket vetítünk. A szervezők reményei szerint a kiállítás anyaga a jövőben még bővülni fog, valamint a kiállítási helyszín a búvárkodáshoz kapcsolódó eseményeknek, visszaemlékező előadásoknak fog otthont adni.

 

A kiállítás a könyvtár nyitvatartási idejében tekinthető meg, hétköznap 9-től 17 óráig, hétvégeken megbeszélés szerint. A látogatást célszerű előzetesen egyeztetni a kozhaz@csobanka.hu címen. Belépődíj felnőtteknek 400 Ft., csoportoknak (5 főtől) 200Ft.

A kiállítás rendezői:

Lengyel László

dr. Puskás Norbert

 
Csobánka sok oldala

ÖnKormányoz?

Csobánka Község Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat
Pest Megyei
 Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Hanflandiak oldalaFelhőkép

Hőtérkép