Rádió Csobán
"Természetesen Csobánkán"

 

26/320-146

radio@radiocsoban.hu

2014 Csobánka, Holdfény utca 6.

 

 

 

Honlap Fel Rádió Csobán műsor Csobánkai Időjárás Testület és Hivatal Rádió Csobán története Technika Munkatársak Rendezvények Archívum Hangtár Sport Képek Csobánkáról
 
Időjárás Csobánkán és környékén

 

 

Csütörtökön! KUKA

 

 

Sertést tartók

figyelmébe

 

 

Pest Megyei
Területi Választási Bizottság

1052 Budapest, Városház u. 7.

1364 Budapest, Pf. 112.

T. 317-6423,  Fax. 318-1946

 

 

Kivonat

a Pest Megyei Területi Választási Bizottság

2010. szeptember 28-i ülésének jegyzőkönyvéből

 

1.      Kleer László (2014 Csobánka …………..) fellebbezése a Csobánka székhelyű HVB 65/2010. (IX.25.) sz. határozata ellen

 

A bizottság egyhangúlag az alábbi határozatot hozta.

 

145/2010. (IX.28.) sz. TVB határozat

 

A Pest Megyei Területi Választási Bizottság Kleer László fellebbezését a Csobánka székhelyű HVB 65/2010. (IX.25.) sz. határozata ellen  a választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény (továbbiakban Ve) 105./A. § (3) f) pontjában és 81. § (1) és (4) bekezdésében biztosított jogkörében elutasítja a HVB határozat helybenhagyása mellett.

 

Ezen határozat ellen a Ve. 82. § (1) bekezdése és 83. § (2) bekezdése alapján a Pest Megyei Bírósághoz címzett, de a Pest Megyei Területi Választási Bizottsághoz benyújtott felülvizsgálati kérelemmel lehet élni, úgy, hogy az legkésőbb a döntés meghozatalától számított két napon belül megérkezzen.

Felhívom figyelmét, hogy a Ve. 84. § (1) bekezdése alapján a bírósági felülvizsgálati eljárásban az ügyvédi képviselet kötelező, de a jogi szakvizsgával rendelkező személy saját ügyében ügyvédi képviselet nélkül is eljárhat.

Felhívom figyelmét továbbá arra, hogy a Legfelsőbb Bíróság 2/2010. Közigazgatási Jogegységi Határozata értelmében az 1997. évi C. tv. 82. § (1) és 84. § (2) bekezdésében szabályozott bírósági felülvizsgálat iránti nemperes eljárás nem tárgyi illetékmentes. Az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. tv.. 39. § (3) b) pont 1. francia bekezdése és 42. § (1) h) pontja alapján az eljárás illetéke 7.500 forint, melyet az eljárás megindítása iránti kérelem előterjesztésekor kell megfizetni.

I n d o k o l á s

Kleer László 2010. szeptember 24-én a Helyi Választási Iroda függetlenségének kérdése kapcsán intézett levelet a HVB elnökéhez. Levelében előadta, hogy hat képviselő és egy polgármester-jelölt egy csapatként indulnak, így szerepel ez választási szórólapjaikon és rendezvényeiken is ez kerül előtérbe. Politikai marketingjüket a „csapat” szó köré építették. Ugyanakkor a közpénzből működő hivatalos helyi lapban, a Csobánka újság szeptemberi számában dr. Finta Béla jegyző „Választók iskolája” című írásában 12 alkalommal szerepel hangsúlyosan a „csapat” szó, illetve annak valamilyen szóösszetétele. Megítélése szerint dr. Finta Béla jegyző választási ismeretek ürügyén áttételesen kampányol a jelöltek egy csoportjának. Kéri, hogy a választási iroda élére olyan személyt nevezzenek ki, aki képes elfogulatlanul ellátni feladatát.

 

A Csobánka székhelyű HVB 65/2010. (IX.25.) sz. határozatával megállapította, hogy a beadványt annak tartalma alapján kifogásnak tekinti és azt érdemi vizsgálat nélkül elutasította. Megállapította a bizottság, hogy a beadványozó jogszabálysértést nem jelölt meg, valamint a kifogásolt írás szeptember 20-án jelent meg, ehhez képest szeptember 22-ig kellett volna megérkeznie a beadványnak, mely elkésett. Szükségesnek tartotta azonban rögzíteni a bizottság, hogy a kifogást annak határidőben és szabályszerű tartalommal történő benyújtása esetén is elutasította volna, mint minden elemében téves feltételezésekre épülő, alaptalan kifogást.

 

Kleer László 2010. szeptember 27-én fellebbezést nyújtott be a HVB határozata ellen, melyben előadta, hogy a HVB-nek érdemi vizsgálat nélkül kellett volna elutasítania a beadványt. A HVB azonban az ügy érdemi vizsgálatába kezdett, de eközben nem vette figyelembe, hogy beadványa nem egy négy évvel korábban megjelent írásra vonatkozik. Ismét rögzíti, hogy a 2010. szeptember 20-án megjelent cikkel kapcsolatos a kifogása. Kéri a HVB határozat megsemmisítését és új eljárás lefolytatását.

 

A Pest Megyei Területi Választási Bizottság a benyújtott iratokat megvizsgálva megállapította, hogy a HVB határozata jogilag helytálló, ezért a rendelkező részben foglaltak szerint határozott.

K.m f.

                                                                                              dr. Kenéz Tibor sk.

              elnök

A kiadmány hiteléül:

 

Dr. Takács Mária




Csobánka sok oldala

ÖnKormányoz?

Csobánka Község Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat












Pest Megyei
 Katasztrófavédelmi Igazgatóság



Myto pod Dumbierom